Narpan · Cultura i Literatura de la Baixa Edat Mitjana

Universitat Autònoma de Barcelona · Universitat de Barcelona · Universitat de Girona - SGR 2021SGR00777

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Inici Qui som Col·laboradors Enric Bassegoda

Enric Bassegoda

Correu electrònic Imprimeix PDF

fotobassegoda.jpg


Universitat de Girona
Institut de Llengua i Cultura Catalanes
Investigador col·laborador
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Girona el 1999, va obtenir una beca FI del DURSI l'any 2000. A finals del 2001 va llegir el treball de recerca titulat El «Tractat de peresa» del Terç del Crestià de Francesc Eiximenis: Edició crítica i estudi de la transmissió , dirigit pels doctors Xavier Renedo i Jaume Torró. Va ser professor de pràctiques de l'assignatura Tècniques d'expressió oral i escrita a la Facultat de Lletres de la UdG del 2001 al 2003. Actualment compagina la feina de professor d'ensenyament secundari i l'elaboració de la seva tesi doctoral, dirigida pel doctor Jaume Torró, que gira entorn de la biografia i l'edició de les obres de fra Bernat Hug de Rocabertí (c.1420-1485), juntament amb l'estudi de la poesia d'altres membres de l'orde de l'Hospital, temes sobre els quals ha publicat diversos articles. Aquests treballs s'engloben en la línia d'estudi sobre la poesia del s. xv .

PUBLICACIONS

2001

Daniel Genís i Enric Bassegoda: « De Francesc Eiximenis a Jaume Roig. Moral i heterodòxia en la literatura catalana medieval» . Ars Brevis . Universitat Ramon Llull. Barcelona.

2003

Enric Bassegoda Pineda i Francisco J. Rodríguez Risquete: «Un conflicte entre Espolla i Sant Climent en la Guerra Civil Catalana del s. xv». Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos , 36, pàg.97-111. Figueres.

2004

Enric Bassegoda Pineda: «Dos poetes castellonins del segle XV ». Mot so razó , 3, pàg.16-24. Castelló d'Empúries - Girona.

Enric Bassegoda Pineda: «La batalla de les Illes Formigues en Desclot i Muntaner». Quaderns de la Selva , 16, pàg. 91-103. Santa Coloma de Farners.

2005

Enric Bassegoda Pineda: «La transmissió del Terç del Crestià : Els treballs del copista B del ms. M», Actas del IX Congreso de la Asociación Hispánica de Literatura Medieval, pàg. 447- 453. A Coruña.

Enric Bassegoda Pineda: «Els poetes de l'ordre de l'Hospital ». Actes del X Congrés Internacional de l'Associació Hispànica de Literatura Medieval , pàg. 365-374. Alacant.

Enric Bassegoda Pineda: «Els senyors del castell de Sant Mori al segle XV». Annals de l'Institut d'Estudis Empordanesos , 38. Figueres

En premsa

Enric Bassegoda Pineda: «Fra Bernat Hug de Rocabertí, comanador d'Alfambra i de Montsó 1436-1461». Actes del xiii Congrés de l'AILLC, Girona 2003.

Francesc Eiximenis, Dotzè , I,1 y I,2, Universitat de Girona (Obres de Francesc Eiximenis, 1-2), en premsa (en col·laboració amb Sadurní Martí, Jaume Torró, Lola Badia, Xavier Renedo, Miriam Cabré, Rafael Ramos, Jorge García, Francisco J. Rodríguez Risquete, Raquel Rojas, Daniel Genís i Jordi Lorca).

Enric Bassegoda Pineda (ed.): Lope de Vega, Los locos por el cielo . Prolope, UAB.

En preparació

Enric Bassegoda Pineda: Lletres de batalla dels Rocabertí (1455-1523).

Darrera actualització de dimecres, 25 de febrer de 2009 08:12